Jemix logo

7 דרכים שבהן בישול במיקרוגל יכול לחסוך לך כסף

תחשוב על הפעם האחרונה שהשתמשת במיקרוגל. אולי חיממתם שוב קפה קר או הכנתם שקית פופקורן. או אולי השתמשת בו כדי "להכין ארוחת ערב" על ידי חימום משהו במגש פלסטיק קטן. שימושים אלה במיקרוגל טובים לחיסכון בזמן, אבל לא טובים במיוחד לחיסכון בכסף.

המיקרוגל טוב להרבה יותר ממזונות נוחות יקרים. אתה יכול גם להשתמש בו כדי לבשל ארוחות בריאות וחטיפים בבית, מאפס. מיקרוגלים יכולים לבשל מאכלים רבים הרבה יותר מהר מהתנור או הכיריים, מה שמקל על הכנת ארוחה ביתית בלוח זמנים צפוף. אם המיקרוגל שלך עוזר לך לאכול רק בלילה אחד נוסף בשבוע במקום לאכול בחוץ, זה יכול לחסוך לך מאות דולרים בשנה.

כיצד לחסוך כסף באמצעות המיקרוגל שלך

כדי להפיק את המרב מהמיקרוגל שלך, אתה צריך להסתכל מעבר ללחצן "פופקורן". המיקרוגל הוא למעשה מכשיר רב תכליתי להפליא שיכול לעשות הרבה עבודות שונות במטבח שלך. ככל שתלמד על הכלי הזה ועל תכונותיו הרבות, תגלה יותר ויותר שימושים חוסכים זמן וחסכון בכסף עבורו. הנה כמה מהדרכים הטובות ביותר בהן תוכל להשתמש במיקרוגל שלך כדי לחסוך כסף.

  1. לחמם את השאריות

על פי סקר משנת 2015 של המועצה האמריקאית לכימיה, ממוצע משק הבית בארה"ב מבזבז מזון בשווי של למעלה מ-600 דולר מדי שנה. זה כסף שיוצא מהארנק ויורד ישר לטמיון. אחת הדרכים הטובות ביותר לצמצם את המספר הזה היא לנצל טוב יותר את השאריות – ומיקרוגל מקל לעשות זאת.

בעזרת מיקרוגל תוכלו לחמם מחדש בקלות שאריות מארוחת הערב אמש ולהפוך אותן לארוחה נוספת. אם יש לך גישה למיקרוגל בעבודה, אתה יכול להשתמש בשאריות האלה כחלק מארוחת צהריים שקית חומה. על פי סקר הצהריים של Visa 2015, אמריקאים כל ארוחת צהריים בחוץ פעמיים בשבוע בממוצע, ומשלמים כ-11 דולר בכל פעם. אם אתה יכול להחליף רק אחת מאותן ארוחות במסעדה בשאריות מחוממות שהיית מתכוון לזרוק, תחסוך יותר מ-500 דולר בשנה.

אפשרות נוספת היא לאחסן את השאריות האלה במקפיא ולקבל ארוחת מקפיא מוכנה שכנראה הרבה יותר טובה מארוחת ערב קפואה בטלוויזיה – וגם הרבה יותר זולה. ארוחת ערב קפואה טיפוסית עולה כ-$5, כך שאם תחליף אחת כזו מדי שבוע בשאריות, תחסוך כ-260$ בשנה.

  1. להפשיר בשר

דמיינו את זה: זה יום חול, ותכנית הארוחות שלכם לארוחת הערב דורשת ספגטי עם רוטב בשר. עם זאת, בבוקר אתה כל כך ממהר שאתה שוכח להוציא את הבקר הטחון מהמקפיא כדי להפשיר. כשאתה חוזר הביתה מהעבודה, אתה רעב, המשפחה שלך רעבה, והמרכיב העיקרי לארוחת הערב הוא עדיין גוש מוצק וקפוא.

בשלב זה, אתה יכול פשוט לוותר על תוכנית הארוחות שלך ולהוציא $30 על אוכל סינית – אבל עם מיקרוגל, אתה לא חייב. מיקרוגל טוב יכול להפשיר גוש בקר טחון של קילוגרם אחד תוך פחות מ-10 דקות, מה שאומר שעדיין תוכל להכין את ארוחת הספגטי שלך בפחות זמן ממה שנדרש עד שמשלחים יגיעו.

לרוב המיקרוגלים החדשים יותר יש מחזור "הפשרה" מתוכנת מראש, שקובע אוטומטית את רמת ההספק והזמן הנכונים לכל מה שאתה מפשיר. אם שלך לא, LEAFtv ממליצה להגדיר אותו ל-20% או 30% כוח ולהפעיל אותו במשך 8 עד 10 דקות לכל קילו בשר. כדי לעזור לו להפשיר באופן שווה, הוציאו אותו מהאריזה, הניחו אותו על צלחת מתאימה למיקרוגל, וכסו אותו ברפיון בניילון נצמד המתאימים למיקרוגל. בדוק אותו באופן קבוע כשהוא מפשיר, וברגע שהוא מוכן, הוציא אותו ומבשל אותו מיד.

  1. מבשלים ירקות

מומחי תזונה חולקים על הרבה דברים, אבל יש דבר אחד שהם תמימי דעים לגביו: כולם צריכים לאכול יותר פירות וירקות. המחקר המקיף ביותר בנושא, שפורסם ב-The Lancet ב-2017, מצא שאנשים שאוכלים לפחות ארבע מנות של פירות וירקות ליום מצמצמים את הסיכון שלהם למוות בלמעלה מ-20% בהשוואה לאלו שאוכלים פחות ממנה אחת.

מיקרוגל מקל בהרבה על מנת לקבל את המנה היומית של ירקות מכיוון שזו אחת הדרכים המהירות והקלות ביותר לבשל אותם. לפי אתר הבישול ChefSteps, המיקרוגל שלך יכול לתת לך מנה מושלמת של ירקות בכל פעם אם תבצע את השלבים הפשוטים הבאים:

נקו את הירקות וחתכו אותם לקוביות בגודל סנטימטר אחד.

שמים אותם בקערת זכוכית ומכסים בניילון נצמד.

מבשלים אותם במשך 30 עד 45 שניות על גבוה. זמן זה ישתנה בהתאם למיקרוגל שלך ולכמה אוכל אתה מבשל.

לנקב את הניילון עם סכין כדי לתת לאדים לצאת לפני שפורקים את הקערה.

אנשים רבים לא אוהבים לבשל ירקות במיקרוגל בגלל מיתוס בריאות שזה הורס את החומרים המזינים. עם זאת, על פי הוצאת Harvard Health, בישול במיקרוגל הוא אחת הדרכים הטובות ביותר לשמר חומרים מזינים במזון. מכיוון שבישול במיקרוגל מהיר, האוכל שלך מבלה פחות זמן בחשיפה לחום, שיכול לפרק חומרים מזינים מסוימים, כמו ויטמין C. ומכיוון שהוא דורש כל כך מעט נוזלים, הוא לא מאפשר לחומרים מזינים לשטוף החוצה למי הבישול. רותח עושה.

אנשים אחרים טוענים שבישול במיקרוגל אינו בטוח מכיוון שהוא מייצר חומרים מסרטנים במזון – במיוחד בשר. עם זאת, המכון הלאומי לסרטן מציין כי שיטות בישול בחום גבוה, כמו צלייה, נוטות הרבה יותר לייצר את התרכובות המזיקות הללו, וכי בישול מוקדם של בשר במיקרוגל לפני הצלייה הוא למעשה בריא יותר. לגבי ירקות, אין שום הוכחה לכך שהפעלתם במיקרוגל מזיקה.

  1. חלב קצף עבור לאטה

משקאות בית קפה מפוארים כמו קפוצ'ינו ולאטה הם פינוק טעים – אבל גם יקר. לאטה גבוה בסטארבקס עולה כ-3 דולר, כך שהרגל לאטה ליום מסתכם בכמעט 1,100 דולר בכל שנה. זו הסיבה שהסופר הפיננסי דיוויד באך משתמש במונח "הגורם הלאטה" כדי להתייחס להוצאות קטנות שמצטברות לאורך זמן.

אחת הדרכים לצמצם את העלות היא ללמוד להכין קפה גורמה בבית. אתה לא צריך שום גאדג'ט מפואר, כגון מקציף חלב, כדי לעשות זאת; כל מה שאתה צריך זה צנצנת זכוכית עם מכסה והמיקרוגל הנאמן שלך. הנה איך להקציף חלב במיקרוגל:

יוצקים מעט חלב לצנצנת. למטרה זו, חלב ללא שומן או דל שומן פועל בצורה הטובה ביותר. אל תמלא את הצנצנת יותר ממחצית הדרך; אתה צריך להשאיר קצת מקום לקצף.

שים את המכסה על הצנצנת ונער אותה במרץ במשך 30 עד 60 שניות כדי ליצור קצף.

מורידים את המכסה ומכניסים את הצנצנת למיקרוגל. מחממים אותו על גבוה במשך כ-30 שניות. הקצף יעלה למעלה, וישאיר חלב מאודה מתחת.

כעת תוכלו להשתמש בחלב ובקצף המאודים במשקה הקפה לבחירתכם. השתמש חצי חלב מאודה וחצי קצף לקפוצ'ינו, ויותר חלב ופחות קצף עבור לאטה. רק הקפידו להשתמש בקצף מיד, כי הוא יתחיל להתרוקן תוך מספר דקות.

  1. הכינו תפוצ'יפס משלכם

כמו קפה גורמה, תפוצ'יפס יכול להיות תענוג אשם – ויקר. כשאתה קונה שקית של תפוצ'יפס ממכונה אוטומטית, אתה משלם בסביבות $0.75 עבור אונקיה אחת של צ'יפס – שלם עם 10 גרם שומן ו-136 מיליגרם של נתרן. לעומת זאת, תפוח אדמה שלם וקטן עולה בסביבות $0.15 ואין בו שומן, 10 מיליגרם נתרן ו-3.7 גרם סיבים.

עכשיו, הנה החדשות הטובות: עם מיקרוגל וקצת סבלנות, תוכלו להפוך את תפוח האדמה הגולמי הזה למנת צ'יפס תוצרת בית הרבה יותר זול ובריא מאלה שבשקית. הנה איך לעשות את זה:

שוטפים את תפוח האדמה ופורסים אותו לפרוסות דקות ככל האפשר.

שוטפים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים מתבהרים. נגבו אותם על מטלית נקייה או הכניסו אותם דרך סחרור סלט.

מכסים צלחת מתאימה למיקרוגל בנייר סופג ומסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת. אל תתנו להם לגעת זה בזה, אחרת הם עלולים להיצמד זה לזה. אפשר גם להשתמש בסלסלת אדים הניתנת למיקרוגל, שתבשל את תפוחי האדמה קצת יותר מהר.

מחממים את הצלחת במיקרוגל כשלוש דקות בעוצמה מלאה.

הופכים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים אותן עוד שלוש דקות בעוצמה של 50%. הסר את כל הצ'יפס שהפך חום ופריך.

ממשיכים לבשל את שאר הצ'יפס בעוצמה של 50% במשך דקה בכל פעם עד שכולם פריכים וזהובים.

צריך להודות שזה לוקח הרבה יותר זמן מסתם לפתוח שקית תפוצ'יפס. אבל לתוצאות שווה לחכות: צ'יפס פריך מפוצץ בטעם אדמה ומלא תפוחי אדמה. הם טעימים כמו שהם, אבל אתה יכול גם לתבל אותם לפי הטעם שלך על ידי התזתם בתרסיס בישול וזיזתם במלח, אבקת צ'ילי, עשבי תיבול, פרמזן או כל דבר שעולה על רוחך.

  1. הכינו פופקורן ביתי בריא

כמובן שכולם יודעים שאפשר להשתמש במיקרוגל להכנת פופקורן. אבל הדרך היחידה שרוב האנשים יודעים לעשות זאת היא לקנות שקיות למיקרוגל, שהן יקרות, בזבזניות ולא בריאות במיוחד. שקית אחת של פופקורן מיקרוגל בטעם חמאה עולה כ-0.75 דולר ויש בה כ-400 קלוריות, 20 גרם שומן ו-650 מיליגרם נתרן. בנוסף, כפי שמדווחת ברקלי וולנס, סוגים מסוימים של פופקורן במיקרוגל מכילים חומר טעם מלאכותי שעלול להזיק בשאיפה.

עם זאת, אפשר גם להכין פופקורן במיקרוגל בלי השקיות היקרות האלה. למעשה, יש שלוש דרכים לעשות זאת:

שיטת שקית הנייר. קבלו שקית נייר רגילה – מהסוג שנמכר לארוחות צהריים בבית הספר. מכניסים כמה כפות של גרעיני פופקורן ומקפלים את החלק העליון של השקית פעמיים. מחממים אותו במיקרוגל במשך שתיים עד שלוש דקות, או עד שצלילי הקפיצות מואטים לכמה שניות בין פופ לפופ. אתה יכול להוסיף כפית שמן זית או שמן צמחי יחד עם גרעיני הפופקורן אם תרצה, אבל אתה לא חייב. אם אינך משתמש בשמן, תוכל לשמור את השקית לשימוש שוב מאוחר יותר.

פופר למיקרוגל. בסביבות $15, אתה יכול לקנות פופר פופקורן למיקרוגל שניתן להשתמש בו שוב ושוב. פשוט טען פנימה 1/4 עד 1/3 כוס פופקורן, עם או בלי שמן, ותנו לו לקפוץ. פופרים למיקרוגל יכולים להיות עשויים מפלסטיק או סיליקון המתאימים למיקרוגל, עם מכסה כדי לשמור על הפופקורן בזמן שהוא קופץ. יתכן שתצטרך לעסוק בניסוי וטעייה קטן כדי להבין בדיוק את פרק הזמן הנכון להקפיץ תירס באחד מאלה, כדי שלא יסתיים עם הרבה גרעינים שלא נקפצו או שרופים.

שיטת קערת הזכוכית. אם אין לך פופר למיקרוגל, אתה יכול לקפוץ תירס באותו אופן בקערת ערבוב זכוכית של שני ליטר. כדי לתפוס את הגרעינים ולתת לאדים לצאת, הופכים מסננת פלסטיק מעל החלק העליון של הקערה. שני דברים שכדאי להיזהר מהם: ראשית, שימו עין על הפופקורן בזמן שהוא קופץ, כי מדי פעם גרעין קופץ יפיל את המסננת מקצה הקערה. אז אתה צריך לעצור את המיקרוגל ולהחזיר אותו או להסתכן בסופו של דבר עם גרעינים מפוזרים בכל מקום. ושנית, הקערה תהיה חמה כשהיא מוכנה, אז הקפידו להשתמש במחזיקי סירים כדי להוציא אותה מהמיקרוגל.

פופקורן שמוכן בכל אחת מהשיטות הללו הוא הרבה יותר זול מהסוג השקי. אתה יכול לקנות שקית של 28 אונקיות של פופקורן בסביבות $2, וזה מספיק כדי להכין כ-11 קבוצות של פופקורן – בסביבות $0.18 לכל אצווה. מוגשת רגילה, בקערה שלמה אין שומן, אין מלח, כ-180 קלוריות, ובערך שישה גרם של סיבים. או, אם אתה מעדיף, אתה יכול לערבב אותו בשמן ולהוסיף מלח או חומרי טעם וריח אחרים, כמו אבקת צ'ילי או קינמון.

  1. הכינו קינוח לאחד

לפעמים, אתה בבית לגמרי לבד ופתאום יש לך חשק לעוגת שוקולד. להקציף עם מיקסר עוגה שלמה מאפס ייקח קרוב לשעה, וזה הרבה יותר מדי זמן לחכות. חוץ מזה, אתה לא רוצה עוגה שלמה – אתה רק רוצה חתיכה אחת. אתה יכול לרוץ לבית הקפה הקרוב בשביל פרוסה, אבל כנראה שתצטרך לשלם בערך 5 דולר עבור זה.

אבל הודות למיקרוגל, יש אפשרות שלישית. אתה יכול לתקן לעצמך מנה אחת של עוגת שוקולד בחמש דקות בלבד – תוך שימוש רק במרכיבים שסביר להניח שיש לך בבית. זה נקרא "עוגת ספל", וזה קל להפליא להכנה.

הנה מתכון בסיסי לעוגת ספל שוקולד במיקרוגל:

שלבו 4 כפות קמח, 4 כפות סוכר ו-2 כפות קקאו בספל גדול המתאים למיקרוגל.

מוסיפים 1 ביצה לספל ומערבבים היטב.

מוסיפים 3 כפות חלב, 3 כפות שמן צמחי וקצת תמצית וניל ומערבבים שוב. אם אתה רוצה לעשות את זה דקדנטי במיוחד, מערבבים פנימה 3 כפות שוקולד צ'יפס.

הכניסו את הספל למיקרוגל למשך שלוש דקות בעוצמה של 1,000 וואט. העוגה תעלה מעל החלק העליון של הספל, אבל אל תיבהל – רק תן לה להמשיך לאפות.

כשזה נגמר, תן לזה להתקרר קצת. השפו אותו על צלחת כדי להגיש אותו, או פשוט לזלול אותו ישר מהספל. זה עושה מנה נדיבה לאדם אחד, או מנה צנועה יותר לשני אנשים לחלוק.

זהו רק אחד מקינוחי הספל הטעימים הרבים שתוכלו להכין במיקרוגל שלכם. ישנם מתכונים מקוונים לעוגת גזר ספל, לחמניות קינמון ולספל פאי תפוחים, אם להזכיר רק כמה. אז, לא משנה למה יש לך חשק, המיקרוגל שלך יכול לעזור לך לספק אותו.

מילה אחרונה

רשימת הטיפים הזו רק מגרדת את פני השטח של מה שאפשר לעשות עם המיקרוגל שלך. ככל שתתרגל להשתמש יותר במכשיר השימושי הזה, תמשיך לגלות דרכים חדשות להשתמש בו. אתה יכול להשתמש במיקרוגל כדי לבשל כמעט כל דבר – אורז, פסטה, בייקון, קלח תירס – במהירות ובקלות.

השימושיות של המיקרוגל אינה מוגבלת גם לבישול. אתה יכול להשתמש בו כדי לרענן לחם מיושן או לעקר את ספוג המטבח שלך, כך שלא תצטרך להחליף אותו לעתים קרובות כל כך. אתה יכול לחמם גרב מלא באורז כדי ליצור חום יבש לשרירים כואבים או להמיס עפרונות שבורים כדי להכין "עוגיית שרבוט". בצע חיפוש על "פריצות לחיים במיקרוגל", ותמצא כל מיני שימושים מעניינים אחרים לכלי המגוון ביותר של המטבח.

 

איך אתה משתמש במיקרוגל שלך?